Hinnasto

Arkkitehtisuunnittelun tehtävien suunnittelupalkkiot vaihtelevat suuresti hankkeen koon ja vaativuuden mukaan. Suunnittelu- ja työnjohtotehtävämme ovat vaihdelleet pesu- ja wc-tiloista omakotitaloihin ja pieniin kerrostaloihin.

Pyrimme aina arvioimaan kohteeseen menevän aikamenekin, ja suunnittelupalkkio muodostuu tehtävään käytettävästä työajasta. Aikamenekkiä pienentää huomattavasti nykyinen Archicad-piirto-ohjelmamme, jonka etuna on 3D-mallinnus, muutosten nopea toteutus ja määrälaskenta, jota tarvitaan mm. kun lasketaan kohteen rakennuskustannuksia tai tehdään materiaalihankintoja.

Tarkempaa tietoja eri palvelujemme hinnoista alla. Voit myös lähettää tarjouspyynnön  kotisivujemme helppokäyttöisen perustietokyselyn kautta. Täytä tästä TARJOUSKYSELYLOMAKE suunnittelu-, rakennuttamis- ja vastaavan työnjohtajan tarjouksia varten.  


Suunnittelupalvelut 

Suunnittelutehtävien kustannukset riippuvat aina hankkeen laajuudesta ja arvioidusta työmäärästä. Suunnittelutarjouksemme perustuu aina tilaajan yksilöllisiin tarpeisiin ja niinpä olemme tarjouspyynnön saatuamme yhteydessä tilaajaan, jos tarjouksen antaminen edellyttää vielä lisätietoja. Tee tarjouspyyntö verkossa.

Tarjoamme asiakkaillemme pääsuunnittelun, rakennussuunnittelun ja rakennesuunnittelun. LVIS -suunnitelmat teetämme yhteistyökumppaniemme kautta.

Arkkitehtuuritoimisto Visio Oy suunnittelukustannukset ovat alkaen (esimerkki):

  • Pääsuunnittelu (omakotitalot): 1500e sis. alv. 24 %
  • Luonnossuunnitelmat (omakotitalo) 900 euroa sis. alv. 24 %
  • Rakennuslupasuunnitelmat (omakotitalo) 1900 e sis. alv. 24 %
  • Rakennesuunnitelmat (omakotitalon perustukset) 1240 sis. alv. 24 %

Yksilöllisesti suunnitellun omakotitalon tavanomainen suunnittelukustannus (pääsuunnittelu, luonnos ja pääpiirustus sekä rakennusluvan hakeminen) on 6000–12 000 euroa sis. alv. 24 %. Suunnittelun kustannuksiin vaikuttaa mm. tontin vaativuus (tasamaa / rinne), kerrosten lukumäärä, asemakaavamääräykset jne.


Vastaavan mestarin palvelut

Vastaavan työnjohtajan palkkion määrä riippuu tehtävän / rakennetun kohteen vaatimuksista ja tehtävään käytettävästä ajasta. Palkkion suuruuteen vaikuttaa mm. rakennustapa, -aikataulu, tilaajan tavoitteet ja myös rakentamiskunnan vaatimukset vastavantyönjohtajan tehtävistä.

Käsittelemme työnjohtaja tarjoukset ja sopimúkset aina tapauskohtaisesti, mutta yleisin tapa, jolla tarjoamme työnjohtopalveluitamme on kokonaispalkkio jaettuna rakentamisaika kuukausilla. Veloitus tapahtuu tällöin kerran kuukaudessa.

Työnjohdon peruspalkkio pitää sisällään vastaavan työnjohtajan lakisääteiset  tehtävät, joihin kuuluu mm. valvontasuunnitelman laadinta, aloituskokoukseen osallistuminen, viranomaiskatselmuksista huolehtiminen ja osallistuminen, peittyvien työsuoritteiden tarkastaminen valvontasuunnitelman mukaisesti ja valvontapöytäkirjan täyttäminen. Edellisten lisäksi työmaan edistymistä dokumentoidaan valokuvin.

Tavanomaisen omakotitalon vastaavan työnjohtajan tehtäviin käytetään 80-150h. Eräissä kunnissa on ollut edellytyksenä, että valvontasuunnitelmassa tulee minimissään olla 120h / omakotitalo.

Arkkitehtuuritoimisto Visio Oy:n vastaavantyönjohdon palkkioesimerkkejä:

  • 7000–9000 € sis. alv. 24 % paikalla rakennettava pientalo (rakentamisaika 10 kk)
  • 3000–5000 € sis. alv. 24 % tilaelementti pientalo (rakentamisaika 3–4 kk)
  • 2000–3000 € sis.alv.24 % autotalli tai varastorakennus (rakentamisaika 2–3 kk)
  • 1500–3000 € sis. alv.24 % muutos ja korjaus, esimerkiksi pesutilan rakentaminen (rakentamisaika 1–2 kk)

Kustannuksiin vaikuttaa kohteen sijainti (=matkakustannukset), rakentamisaikataulu, rakennustapa, kohteen erityispiirteet ja vaativuus (vaikuttaa mm. tarvittavaan käyntikertojen määriin), kunta ja tilaajan toiveet.

Vastaavantyönjohtajan tehtävää tilatessa tulee huomioida, että kyseisen tehtävän lainmukainen noidattaminen on suurelta osin hankkeesta huolehtimista ja varsinainen operatiivinen toiminta ja työn koordinointi jää rakennuttajan (rakennushankkeeseen ryhtyvän) ja / tai pääurakoitsijan vastuulle, ellei tehtävän kuvaa sopimuksin muuten laajenneta.


Rakennuttaminen 

Rakennuttamisen palvelut pitävät sisällään projektinjohdon, valvonnan ja hankinnan palvelut

Kohteen rakennuttamisen kustannuksiin vaikuttaa hankkeen koko ja asiakkaan tarpeet. Rakennuttamisesta, johon kuuluu projektinjohto, valvonta ja hankinta palveluina sovitaan aina tapauskohtaisesti.


Tutkimus 

Alla olevasta linkistä pääset tarkastus- ja tutkimushinnastoomme.

Aiheeseen liittyvät dokumentit:
  tutkimushinnasto

Kirjaudu asiakassivuille

Tunnus


Salasana
Cashback
Klikkaa tästä itsesi ARKVISIOn kanta-asiakkaaksi – saat rahaa takaisin jokaisesta ostoksestasi ympäri maailmaa!

  


Arkkitehtuuritoimisto Visio Oy Puustellinpolku 12 00410 Helsinki (Malminkartano), 09-8711281